Processen

Wat wij doen?

processen herijken

Processen zitten vaak (diep) verweven in een organisatie. Maar wat als blijkt dat deze niet (meer) bijdragen aan de winst? Of verdere ontwikkeling in de weg staat?

Dan is het tijd om uw processen te herijken. OrganisatieExperts kan u helpen bij het herstructureren. Als sparringpartner kunnen wij u helpen door bestaande processen te analyseren en begeleiding te bieden bij het herijken van de processen.

Dit doen wij onder andere op gebieden als automatisering, management, personeel, supply chain etc.

Er zijn 3 verschillende type processen:

Primaire processen

Sturende processen

Ondersteunende processen

Onder primaire processen vallen alle activiteiten waarvan de output direct bijdraagt aan het resultaat voor de (externe) klant.  Zij vormen de kern van een organisatie.

Sturende processen omvatten alle activiteiten die nodig zijn om de organisatie, en de daarmee dus ook de processen, te kunnen sturen.

Ondersteunende processen doen precies wat de naam al zegt, ze ondersteunen de primaire processen.

Veel bedrijven volgen als het op processen, en de invulling daarvan aankomt, een bepaalde standaard. Zonde, aangezien uit de praktijk blijkt dat het volgen van standaard (proces)modellen een organisatie dusdanig kan belemmeren dat verdere ontwikkeling wordt beperkt.

Elke organisatie heeft haar eigen karakter, haar eigen behoefte en haar eigen doel. Door het inzetten van een universeel model houdt u geen rekening met de specifieke eigenschappen van uw eigen organisatie. Dat een model als SCM werkt voor de ene organisatie, betekent niet dat deze ook, in dezelfde vorm, toepasbaar is op uw organisatie.

OrganisatieExperts kiest voor een andere aanpak. Wij geven uw processen hun eigen vorm. Wij kijken naar uw huidige processen maar nemen hierbij ook de gewenste processen onder de loop. Zodat wij uw herijkte processen de juiste vorm kunnen geven.

Vraagstukken die wij o.a. samen met u zullen bespreken zijn;

Onvoldoende aandacht aan organisatie en processen kunnen resultaat in de weg staan. De belangrijkste vraag die wij zullen stellen: wat is er nou écht nodig?

Wij gaan uit van ‘de kunst van het weglaten’.

Voldoen de huidige processen nog aan de eerder gestelde doelstellingen, missie en visie? Nee? Ga naar organisatie ontwikkeling

Ja? Dan is dit het moment om te kijken naar (wellicht) issues rondom het proces en eventuele verbeterideeën. Dit laat zich vertalen naar procesaanpassingen.

Ons advies? Maak iemand proceseigenaar. Zo kunt u met issues altijd bij iemand terecht. Hierdoor verdwijnen deze niet in de organisatie en kunt u overzichtelijk en kritisch blijven kijken naar het proces.

Na het herinrichten van uw processen, bent nu er nog niet. Hoe krijgt u straks de gehele organisatie mee in deze vernieuwde processen?

OrganisatieExperts kan u niet alleen helpen met het herijken van uw processen maar ook met het doorvoeren van deze processenwijzigingen in de gehele organisatie.

Meet the expert(s)

vanaf €1080,-

vanaf €540,-

Niet zacht, wel zinnig

Quickscan

vanaf €1080,-

Organisatieexperts

Onze naam zegt het eigenlijk al; Experts op het gebied van organisatie(s), in de breedste zin van het woord. Sinds de oprichting in 2015 helpt OrganisatieExperts ondernemers hun organisatie naar een hoger level te tillen.  

neem contact met ons op!

Heeft u interesse in een sessie met één van onze experts? Of bent u benieuwd naar onze Quickscan of Business Model Canvas? Neem dan gerust contact met ons op.

Tolweg 3 | 3741LM | Baarn
035 543 62 92 | info@organisatieexperts.nl 

volg je ons al?