Processen

Onze grondige business scan op basis van uw vraagstuk(ken)

quickscan

(Snelle) verandering is de enige constanteWe zien dit terug in de de maatschappij, de stand van de techniek en de vraag van de consument. Het is dan essentieel om tijdig mee te bewegen met al deze veranderingen, maar vooral de gewijzigde vraagstelling vanuit de marktHet is daarbij van belang dat u continue de controle behoudt over alle processen binnen uw bedrijf. U kunt dit doen door regelmatig uw organisatie en bedrijfsprocessen tegen het licht te houden. 

Maak kennis met onze Quickscan. De ideale tool om zowel uw organisatie, de processen en de automatisering te inventariseren en analyseren. De basis voor het constateren van de knelpunten en het aangeven van een oplossingsrichting.  

Onze Quickscan wordt altijd uitgevoerd door ervaren en deskundige consultants. Zijn gaan diep de organisatie in en spreken met uw kernteam. Onze QuickScan geeft u een goed overzicht of uw organisatie, uw processen en de automatisering goed op elkaar aasluiten en waar er mogelijk verbeteringen te realiseren zijn. Een objectief, deskundig advies van onze experts! 

Focusgebieden: processen, informatie-landschap en automatiseringsoplossingen. 

Wanneer een organisatie zichzelf wil optimaliseren door data driven” te opereren dan is een goede inrichting van processen een vereiste. Dit is waar onze Quickscan om de hoek komt kijken. Deze business scan geeft antwoord op vragen als: Hoe lopen onze processen, waar liggen onze knelpunten; wat zijn onze zwakke punten? Maar ook, hoe kunnen we het verloop van onze processen verbeteren, versoepelen, gebruiksvriendelijker en/of goedkoper maken? Of wat heeft onze organisatie nodig om haar informatielandschap te verbeteren?

Onze aanpak

Ondanks dat de vraagstukken van organisaties kunnen verschillen, beschikken wij over een (bewezen) efficiënte aanpak die zorgt dat de processen van uw organisatie onder de loep genomen kunnen worden.  

Stap 1 Kickoff 

Definiëren vraagstukken en in kaart brengen behoeften door het beschrijven van de organisatie-structuur, cultuur, stakeholders, processen en doelstellingen; 

 

Stap 2 Huidige situatie”
 
Vastleggen van het huidige beleid, strategie en doelstellingen, processen en ICT toepassing;


Stap 3 Gewenste situatie  

Bepalen van adoptie van beleid, strategie, doelstellingen, gewenste processen en ICT;


Stap 4 Roadmapping

Opstellen van sterkte-zwakte analyse (SWOT), analyse van bestaande en gewenste situatie (GAP) en Plan van Aanpak; 

 

Stap 5 Presenteren

Presentatie van bevindingen en uitstippelen implementatieplan.


Wanneer wij alles hebben uitgewerkt zullen wij ons advies aan u presenteren. Dit doen wij door samen met u de vervolgstappen door te nemen en deze ‘kant en klaar’ aan te rijken. Hierbij zal ons advies vrijblijvend zijn en daarmee niet verbonden zijn aan de verdere inzet van OrganisatieExperts. Wij helpen u, indien gewenst, graag verder bij de realisatie van de eerder bepaalde doelstellingen.ar

Tijdsduur en kosten

De tijdsduur en kosten van onze business scan zijn per situatie verschillend. Dit hangt af van zowel de omvang van de organisatie als de gewenste te behalen doelen. Zo kan de scan worden toegepast op het volledige informatielandschap, een specifieke informatiebehoefte binnen de organisatie of bijvoorbeeld een gericht organisatiedoel. Deze laatstgenoemde variant kunnen wij veelal binnen 3 tot 5 dagen uitvoeren. 

Heeft u vragen en wilt u weten of onze businessscan u verder kan helpen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. Waarna u zelf kunt bepalen of onze experts u verder kunnen helpen middels onze businessscan.  

waarom een business scan uit laten voeren?

  1. (Externe) ontwikkelingen (denk aan: nieuwe wetgeving, hackers)
  2. Groei (personeel, klanten etc.)
  3. (Technische) ontwikkeling/verandering

Onze Quickscan kan dienen als kompas! Stuurt u weer in de juiste richting.

Organisatieexperts

Onze naam zegt het eigenlijk al; Experts op het gebied van organisatie(s), in de breedste zin van het woord. Sinds de oprichting in 2015 helpt OrganisatieExperts ondernemers hun organisatie naar een hoger level te tillen.  

neem contact met ons op!

Heeft u interesse in een sessie met één van onze experts? Of bent u benieuwd naar onze Quickscan of Business Model Canvas? Neem dan gerust contact met ons op.

Tolweg 3 | 3741LM | Baarn
035 543 62 92 | info@organisatieexperts.nl 

volg je ons al?