Processen

Maak het uzelf makkelijk(er)

Automatiseren

‘Automatisering’ een begrip waar iedere  ondernemer mee te maken krijgt. Maar wat is ‘automatisering’ nou precies? Automatisering is feitelijk het vervangen van menselijke arbeid door computers en software oplossingen.  Met als doelstelling processen te verbeteren en daarmee het bedrijfsresultaat te verbeteren. Deze processen hebben betrekking op meerdere gebieden, bijvoorbeeld het contact met uw klanten (CRM software), het managen van uw productie, producten, voorraad of verkopen (ERP software) of het digitaliseren van uw distributieproces (WMS, LSP).

De aanschaf en implementatie van dergelijke software / systemen (automatiseren van processen) staat gelijk aan verandering. Verandering voor zowel uw interne organisatie als ook de communicatie met uw klanten, leveranciers of andere partijen. Naast de technische aspecten van de automatisering is het ook belangrijk om naar de impact te kijken die dit op de menselijke factor heeft binnen het bedrijf. De mensen binnen de organisatie moeten de ingezette koers omarmen, zodat de nieuwe organisatie, processen en automatisering perfect op elkaar aansluiten. Het is belangrijk dat het voor iedereen duidelijk is waarom de verandering wordt doorgevoerd, zodat niet alleen de verandering beter wordt geaccepteerd maar ook dat bedrijfsstrategie en doelen door iedereen worden gesteund.

De experts van OrganisatieExperts ontzorgen en ondersteunen u tijdens dit proces van A tot Z.

Waarom u ‘de computer’ het werk zou moeten laten doen en het proces automatiseren?

  1. Goed geautomatiseerde processen zijn tijdbesparend en efficiënter-  ‘Met één druk op de knop’ – registratie is makkelijk terug te vinden
  2. Minder foutgevoelig- Handmatig werkzaamheden uitvoeren is altijd foutgevoeliger en lastiger te herleiden naar de bron, wanneer u de fout niet kunt herleiden kunt u het ook niet voorkomen in de toekomst.
  3. Geautomatiseerde processen lopen door, ook ’s nachts of ’s morgensvroeg –Online bestelproces op een website.
  4. Goedkoper – Hoewel automatiseren op korte termijn een investering vergt in tijd en geld om een proces te automatiseren, is het op langere termijn bijna altijd voordeliger. Dit betekent wel: durven te investeren.
  5. InzichtSnel en overzichtelijk inzage in projectresultaten en de bijbehorende financiën.
  6. Meer ruimte voor uw werknemersTaken die met regelmaat terugkeren komen te vervallen waardoor je bijvoorbeeld meer tijd voor de klant of het project i.p.v. administratieve taken die veel tijd op eisen.

OrganisatieExperts is de expert in het overbrengen van die boodschap, we laten de gebruikers over de berg heen kijken naar de nieuwe / gewenste situatie. Het resultaat: Een sterke verbetering van de adoptie van veranderingen binnen de automatisering en een prettiger werkklimaat.

boei_Hulp_help_organisatie

Automatiseren & maatwerk

Technische ontwikkelingen volgen elkaar snel op, distributie kanalen veranderen, organisaties groeien, deze en vele andere oorzaken kunnen ertoe leiden dat de wens ontstaat binnen een bedrijf om de processen (beter) te automatiseren. 

Wellicht loopt uw organisatie tegen beperkingen of begrenzingen van het ERP-systeem of andere software aan. Op dat moment is het belangrijk dat u weer eens een goede oriëntatie doet op uw huidige (IT) organisatie.

OrganisatieExperts biedt volledige ondersteuning bij dit proces.

Veel ondernemers realiseren zich niet dat veel softwareleveranciers gebonden zijn aan oplossingen die vanuit hun pakket leverbaar zijn. Of dat de beste oplossing is voor uw specifieke situatie is vaak nog maar de vraag. Het resultaat hiervan is een mismatch tussen de organisatie, de processen en de automatisering, met vaak (hoge) extra kosten tot gevolg. Het vinden van een passende oplossing is waar OrganisatieExperts u mee kan helpen.

Zo adviseren wij vóór de aanschaf van nieuwe software even af te remmen en tijd te nemen om een goede analyse te verzorgen. Kijk eerst samen met een onze experts naar uw Organisatie en de Processen die zich in uw bedrijf afspelen. Wanneer dit voor u inzichtelijk is, weet u welke Automatiseringsoplossing het best bij uw organisatie past.

Wij noemen deze aanpak OPA.

OrganisatieExperts bestaat uit een hechte club van ervaren experts die middels het netwerk met elkaar verbonden zijn. Zo hebben wij automatisering-expertise rondom de algehele organisatie, ERP systemen,  CRM oplossingen, B2B, B2C, web-koppelingen, Warehouse Management Systemen, rapportages en EDI.

Bij bieden u een geheel vrijblijvende, gratis intake aan, om direct inzichtelijk te hebben waar uw knelpunten zich bevinden.

Meet the expert(s)

vanaf €1080,-

vanaf €540,-

Niet zacht, wel zinnig

Quickscan

vanaf €1080,-

Organisatieexperts

Onze naam zegt het eigenlijk al; Experts op het gebied van organisatie(s), in de breedste zin van het woord. Sinds de oprichting in 2015 helpt OrganisatieExperts ondernemers hun organisatie naar een hoger level te tillen.  

neem contact met ons op!

Heeft u interesse in een sessie met één van onze experts? Of bent u benieuwd naar onze Quickscan of Business Model Canvas? Neem dan gerust contact met ons op.

Tolweg 3 | 3741LM | Baarn
035 543 62 92 | info@organisatieexperts.nl 

volg je ons al?